Zelf bepalen!

Terug naar overzicht

Hoe leer ik leiderschap te ontwikkelen

 

 

Alles wat ik doe komt voort uit mijn geloof in autonomie. Om autonoom te kunnen leven heb je (zelf) vertrouwen, veiligheid en kennis over je eigen wijsheid nodig. Onze samenleving heeft een grote behoefte aan autonome mensen die voorop willen, kunnen en durven lopen. Zij die ons verder helpen stappen te zetten die nodig zijn in onze evolutie.

Zelfvertrouwen

De manier waarop ik autonomie naar buiten breng is  door je aan het denken zetten. Dat doe ik op verschillende manieren. Via spellen of gesprekken of gewoon door even niets te zeggen of te doen.  Jezelf zijn is een keuze. Dat die keuze niet altijd makkelijk is klopt als een bus. Wanneer heb jij voor het laatst zonder schaamte volledig jezelf kunnen zijn?

Leiderschap

De functie van leiderschap is de afgelopen jaren stevig veranderd. We hebben steeds meer behoefte gekregen aan mensen die ons vanuit hun kennis en gevoel kunnen en willen leiden naar de volgende stappen in ons leven. Ieder mens heeft zo zijn kwaliteiten. De kunst is om deze te kunnen en durven in- zetten. Een van mijn kwaliteiten is confronteren en visie hebben. In het verlengde van het onderwerp leiderschap heb ik de afgelopen jaren geleerd om mijn kwaliteiten op een andere manier in te zetten. Het confronteren kun je op een harde manier doen. Dat is vaak de makkelijkste weg voor degene die confronteert. Je kunt je afvragen of je daarmee het beoogde resultaat haalt.

Jezelf ontdekken

Mensen die meer dan regelmatig in doen en laten voor een harde weg of methode kiezen doen dit in veel gevallen vanuit hun eigen angst. Angst om controle te verliezen over een situatie of angst om niet goed over te komen op de ander. Wanneer jij jezelf ontdekt, dat is exact het proces wat ikzelf doorlopen heb de afgelopen jaren, vind je mildheid, liefde en aandacht voor de ander. Daarmee wordt het confronteren voor de andere partij een stuk aangenamer en minder aanvallend. Ik heb gemerkt via feedback en uiteindelijke resultaten dat het op deze manier inzetten van mijn kwaliteit veel meer effect heeft als voorheen. Leiderschap is dus eigenlijk verantwoordelijkheid durven nemen voor je eigen handelen en dit aanpassen wanneer je merkt dat je niet het gewenste resultaat haalt.

 

 

Hoe pak ik dat aan, dat leiderschap ontwikkelen?

Ik weet niet hoe jij dit het bete aan zou moeten pakken…. Wat ik wel weet is hoe ik het gedaan heb en dat deze manier mij enorm geholpen heeft om werkelijk te worden wie ik ben en dat ik daarmee veel meer door mijn omgeving geaccepteerd wordt als voorheen. Het talent wordt herkend en ik kan het inzetten op een manier die nog steeds bij mij past.

Ik ben begonnen met te onderzoeken wie ik ben. Wat zijn mijn belangrijkste waarden, waar wordt ik warm van, waar krijg ik het koud van, wat raakt mij, wat gaat er aan mij voorbij. Daar is het volgende uitgekomen…. https://youtu.be/YsEZDNPV8cM Ik hoop dat het je inspireert om ook op zoek te gaan. Het is de moeite waard.

Als tweede stap ben ik gaan onderzoeken naar wat ik nu eigenlijk werkelijk wil. Daar heb ik  hulp bij gehad van een aantal spellen en mensen om mij heen die mij  geholpen hebben dit langzamerhand duidelijk te maken.

 

 

Het is hard werken geweest. Absoluut waar….. Het harde werken heeft mij zoveel goed gebracht dat ik blij ben dat ik min angsten en weerstand overwonnen heb om uiteindelijk veel meer in vrijheid te kunnen en te mogen leven.

Met passie & plezier,

Marcel Derksen

Wij maken gebruik van cookies

Maar enkel van functionele cookies om de site beter te laten presteren. Benieuwd hoe wij omgaan met jouw privacy? Lees hier ons privacy statement